Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Rebelul și mlaștina" by Chriss D. Ross ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Rebelul și mlaștina

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Rebelul și mlaștina
  • Author : Chriss D. Ross
  • Release Date : January 07, 2016
  • Genre: Suspense,Books,Romance,
  • Pages : * pages
  • Size : 387 KB

Description

AVERTISMENT

Întîmplătorule Cititor,

A devenit o practică relativ uzuală aceea ca autorul să scrie el însuşi un preambul la cartea pe care o propune publicului. Iată de ce, timp de vreo cîteva săptămîni am încercat să compun o astfel de introducere deşteaptă, doctă şi incitantă. Dar, cum «Legile lui Murphy» nu dorm niciodată, tentativa s-a soldat cu un eşec. Aşa că, exasperat, m-am cramponat şi eu de vreo cîteva idei pe care – destul de incoerent şi total nepretenţios – le-am aşternut pe hîrtie.
Deci:

*
Atunci cînd citeşti o carte (în special una ceva mai neobişnuită), tu însuţi vei fi citit de acea carte; iar în funcţie de ce va descoperi în adîncurile tale, ea îşi va deschide sensurile ori ba.
În caz afirmativ, s-ar putea ca prin oglinda unei recurenţe să ajungi faţă-n faţă cu tine însuţi şi cu propriile-ţi insurgenţe – fie ele manifeste sau nu, rostite sau nu, explicite sau nu, refulate sau nu, reprimate sau nu ş.a.m.d.

*
Adesea, o carte ce poate fi rezumată schematic în numai cîteva fraze, arareori merită a mai fi citită. De aceea (dar şi din alte motive), despre conţinutul povestirii care urmează îţi voi spune doar atît: reprezintă relatarea unui episod straniu, inexplicabil, şi a cărui amintire (deşi mult atenuată de trecerea timpului) încă mă bîntuie; un episod tulburător petrecut în nostalgicele vremi cînd, tînăr fiind (student atipic – bişniţar ocazional, golan cu ştaif şi ghitară, iar cîteodată participant activ la diferite cafteli individuale sau între găşti), trăiam intens fericitele iluzii că obştescul sfîrşit este o simplă abstracţie, că orice realizare este posibilă numai prin perseverenţă şi voinţă, că binele şi valoarea triumfă întotdeauna, că Marea Iubire e veşnică etc.

*
Şi, în sfîrşit, dacă paginile oferite gratuit spre lectură ca mostră a conţinutului nu-ţi trezesc interesul, nu-ţi mai bate capul şi cu restul fiindcă în întîmplarea relatată intervin cam prea multe complicaţii pentru care nu am explicaţii ci doar prezumpţii. În acest caz, recomandabil ar fi să te delectezi cu capodopere gen «Suge-o, Ramona», «Băgău» şi altele de aceeaşi factură, căci nu mi-aş ierta faptul ca trăirile paroxistice ale unui zurbagiu romantic să-ţi provoace vreo dereglare emoţională. Cam asta e...
NEC PLUS ULTRA, DOMINE FRATER !

Autorul


Download Free Books "Rebelul și mlaștina" PDF ePub Kindle